Férjem receptjeinek kiindulási pontja a házi majonéz. Ő ugyan boltiból
csinálta régen, de aztán jöttem én... A majonézhez nagy mennyiségű tejfölt is kell keverni, igazából ízlés szerint.
Ezeket a mártásokat hús
fondühöz szokta készíteni, mindig mindhárom fajtát.
1. Fokhagymás
mártás
Egészen egyszerűen összetörünk irgalmatlan mennyiségű fokhagymát és
összekeverjük a majonézzel. Itt a majonéz és tejföl aránya 1:1.
2. Gulyáskrémes mártás
A majonézhez
gulyáskrémet adunk ízlés szerint. Meg lehet próbálni
házilag előállítani
gulyáskrémet, leginkább paprikakrémből, már akinek
akad ilyen a házi
befőttei között.
3. Uborkás - sajtos
Első hallásra ez egészen
megdöbbentő, de aztán kóstolás után ez aratja a
legnagyobb sikert. A sajtot
és gyakorlatilag a savanyú uborkát is le
kell reszelni, és úgy összekeverni
a majonézzel.
Mártogatós mártások húsokhoz
2010.08.21. 11:41 PikPok
Szólj hozzá!
Címkék: uborka sajt fokhagyma tejföl mártás majonéz mártogatós
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.