HTML

Recept Izék

Amúgy honlapokat készítünk, de itt most főzünk és fotózunk. Mert azt is szeretjük. Receptek egészen egyszerűen leírva, fotók pont úgy, ahogy a fényképező látta, retusálás nélkül.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Friss topikok

Mártogatós mártások húsokhoz

2010.08.21. 11:41 PikPok

Férjem receptjeinek kiindulási pontja a házi majonéz. Ő ugyan boltiból csinálta régen, de aztán jöttem én... A majonézhez nagy mennyiségű tejfölt is kell keverni, igazából ízlés szerint.

Ezeket a mártásokat hús fondühöz szokta készíteni, mindig mindhárom fajtát.

1. Fokhagymás mártás
Egészen egyszerűen összetörünk irgalmatlan mennyiségű fokhagymát és összekeverjük a majonézzel. Itt a majonéz és tejföl aránya 1:1.   
2. Gulyáskrémes mártás
A majonézhez gulyáskrémet adunk ízlés szerint. Meg lehet próbálni házilag előállítani gulyáskrémet, leginkább paprikakrémből, már akinek akad ilyen a házi befőttei között.
3. Uborkás - sajtos
Első hallásra ez egészen megdöbbentő, de aztán kóstolás után ez aratja a legnagyobb sikert. A sajtot és gyakorlatilag a savanyú uborkát is le kell reszelni, és úgy összekeverni a majonézzel.

Szólj hozzá!

Címkék: uborka sajt fokhagyma tejföl mártás majonéz mártogatós

A bejegyzés trackback címe:

https://receptizek.blog.hu/api/trackback/id/tr182227654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása