Recept Izék - Utolsó kommentek
blfr2@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://receptizek.blog.hu/2010/08/14/csipos_fokhagymas_csirkemell_szeletek/full_commentlist/1#c37292216
Válasz erre: Csípős-fokhagymás csirkemell szeletek
2019-06-08T23:11:26+02:00
2019-06-08T23:11:26+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Telepakoltam még chillivel meg raktam bele jalapeno paprikát is, mert mindennél jobban szeretem az igazán csípős ételeket, mindent úgy fogyasztok. Megnéztem alapanyagokat neten, mennyibe kerülnek különböző helyeken <a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/aldi/">www.ujsagomat.hu/aldi/</a>
https://receptizek.blog.hu/2010/08/01/pergos_rizs_hazilag_nem_zacskobol/full_commentlist/1#c32889091
Válasz erre: Pergős rizs - házilag, nem zacskóból!
2017-04-21T10:10:42+02:00
2017-04-21T10:10:42+02:00
KaGoTT
http://blog.hu/user/1240121
Én is kipróbáltam. az eredmény hibátlan, bár némiképp módosítottam:<br />
1.: Nem mostam meg a rizst (bocsi annyira stresszeltem hogy kimaradt)<br />
2.: Nem a felöntés után hanem már a pirítás féltávjánál sóztam<br />
3.: Nem forróvizet hanem húsleves alaplevet használtam<br /><br />
TIPPEK:<br />
1. Mikor felöntöd a rizst a vízzel vigyázz mert fröcsög könnyen leforrázhatod magad! (saját tapasztalat)<br /><br />
2. Ha a tíz perc pihenő után még mindig keménynek érzed a rizst akkor fedő vissza és várj egy kicsit.
https://receptizek.blog.hu/2010/08/01/pergos_rizs_hazilag_nem_zacskobol/full_commentlist/1#c25931363
Válasz erre: Pergős rizs - házilag, nem zacskóból!
2015-01-29T14:11:51+01:00
2015-01-29T14:11:51+01:00
angelissima
http://blog.hu/user/881057
Tökéletes lett.:)
https://receptizek.blog.hu/2010/09/05/vajas_keksz_hazilag_avagy_linzer_nagyanyaink_receptje_szerint/full_commentlist/1#c21721532
Válasz erre: Vajas keksz házilag avagy linzer nagyanyáink receptje szerint
2014-02-20T10:05:02+01:00
2014-02-20T10:05:02+01:00
SoothsayerBM
http://blog.hu/user/708403
Én mindent el tudok rontani! Na ezt nem sikerült...igaz a konyha összes megfogható kallantyú-foggantyúját összeragacsoltam vele, de a végeredmény kiváló lett!
https://receptizek.blog.hu/2010/09/05/vajas_keksz_hazilag_avagy_linzer_nagyanyaink_receptje_szerint/full_commentlist/1#c18957125
Válasz erre: Vajas keksz házilag avagy linzer nagyanyáink receptje szerint
2013-02-02T16:48:17+01:00
2013-02-02T16:48:17+01:00
Alonso Mosley
http://blog.hu/user/174714
Még annyi, hogy én csipetnyit módosítottam rajta és 2-3 ek kókuszreszeléket is szoktam hozzáadni, amitől szerintem még jobb lesz.
https://receptizek.blog.hu/2010/09/05/vajas_keksz_hazilag_avagy_linzer_nagyanyaink_receptje_szerint/full_commentlist/1#c18957112
Válasz erre: Vajas keksz házilag avagy linzer nagyanyáink receptje szerint
2013-02-02T16:44:45+01:00
2013-02-02T16:44:45+01:00
Alonso Mosley
http://blog.hu/user/174714
Cső, nagyon jó recept! Én konyhai antitálentumnak számító, kétbalkezes férfiként is simán összedobtam már nemegyszer, mivel nekem is egyik nagy kedvencem a dán vajas süti. Család is kedveli. Egy szóval köszi!
https://receptizek.blog.hu/2010/09/05/vajas_keksz_hazilag_avagy_linzer_nagyanyaink_receptje_szerint/full_commentlist/1#c17584177
Válasz erre: Vajas keksz házilag avagy linzer nagyanyáink receptje szerint
2012-08-20T15:16:34+02:00
2012-08-20T15:16:34+02:00
Nomina
http://blog.hu/user/429655
Köszönöm! Fini lett!<br />
Édesítőszerrel csináltam és így is tökéletes.<br />
A kinyújtást/szaggatást úgy helyettesítettem, hogy kis golyókat formáztam a kész tésztából és a tenyerem között kilapítottam őket:)
https://receptizek.blog.hu/2008/04/28/tejberizs_mert_ezt_is_jol_el_lehet_am_rontani/full_commentlist/1#c17457550
Válasz erre: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...
2012-08-02T12:01:52+02:00
2012-08-02T12:01:52+02:00
PikPok
http://blog.hu/user/50634
@krxx: javítottam a leírásban! A vizet és a tejet EGYÜTT forralod fel. A víz azért kell, mert különben a rizs nem tud elég folyadékot magába szívni ahhoz, hogy puha legyen. Értelemszerűen minél hígabb a tej, minél jobban vizezik, annál kevesebb vizet kell hozzáadni, viszont a végeredmény annál kevésbé lesz krémes, tejszínszerű.<br /><br />
Ha rizibizit vagy pergős rizst akarsz csinálni, azt itt írtam le:<br /><a rel="nofollow" href="http://receptizek.blog.hu/2010/08/01/pergos_rizs_hazilag_nem_zacskobol">receptizek.blog.hu/2010/08/01/pergos_rizs_hazilag_nem_zacskobol</a>
https://receptizek.blog.hu/2008/04/28/tejberizs_mert_ezt_is_jol_el_lehet_am_rontani/full_commentlist/1#c17454369
Válasz erre: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...
2012-08-01T23:08:18+02:00
2012-08-01T23:08:18+02:00
krxx
http://blog.hu/user/55184
mit kell csinalni a tejjel? kulon edenyben forralom a vizet meg a tejet egyszerre? es aztan? ebbol rizibizi lesz a vegen.
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c14701430
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2011-10-15T15:14:04+02:00
2011-10-15T15:14:04+02:00
PikPok
http://blog.hu/user/50634
@Doridia: hú, ez nehéz kérdés így 1 év távlatából.:)) Azért nehéz, mert több alkalmas reszelőnk is van, az egyik a nokedliszaggatós változat. Aztán van egy olyan narancssárga tökgyalu, amit régen sokat reklámoztak a teleshopban, és van egy tekerős Moulinex is. Emlékeim szerint a sima nokedliszaggatós reszelő játszott. Talán az lehetett a probléma, hogy nem volt elég friss a patisszonod? Mert ha harsogósan friss, akkor szebben gyalulható. Ezt meg akkor szedtük le.
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c14366254
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2011-09-05T20:09:09+02:00
2011-09-05T20:09:09+02:00
Doridia
http://blog.hu/user/116526
Meg szeretném kérdezni, hogy mivel reszelted le a patiszont, mert én nokedliszaggatón reszeltem le de nem lett ilyen szép mint a tiéd. <br />
Köszönöm szépen a válaszod előre is.
https://receptizek.blog.hu/2008/04/28/tejberizs_mert_ezt_is_jol_el_lehet_am_rontani/full_commentlist/1#c14079271
Válasz erre: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...
2011-07-26T19:28:30+02:00
2011-07-26T19:28:30+02:00
Viba
http://blog.hu/user/496422
Bocs bögrés emberke, de csak megjegyzem a kávés az csésze a teás a bögre! ha neked van kávés bögréd,akkor nem kizárt, hogy az akkora, mint egy teás, csak te nevezted ki kávésnak, de tudod mit? Az 1 bögre az pontosan 987 rizs szemecske főző B rizsből, aminek hossza 0,9cm átmérője 0,3 cm. :P :DDD
https://receptizek.blog.hu/2008/04/28/tejberizs_mert_ezt_is_jol_el_lehet_am_rontani/full_commentlist/1#c13965166
Válasz erre: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...
2011-07-12T12:25:29+02:00
2011-07-12T12:25:29+02:00
PikPok
http://blog.hu/user/50634
Néhány tisztázás azoknak, akik nem értik:<br />
1. A bögre az bögre. Ha bemegyünk a Teszkóba, odamegyünk a bögrés tüskefalhoz (így híjják), az összes típusú bögréről méretet veszünk, majd a méretekről megrajzoljuk a normál eloszlás haranggörbéjét, azt fogjuk látni, hogy a magyar bögre az a 3 deci környékén létezik.<br />
2. A tejet és az 1 deci vizet együtt tesszük fel forrni, szerintem ez kiderült. A hozzávalókban 1-2 deci víz van írva, ott a magyarázat, hogy az 1 deciből mikor lesz 2 deci.<br /><br />
A főzés - bár látszólag sztenderd alapanyagokból történik - mégsem tekinthető egzakt tudománynak. Ennek az az egyszerű oka van, hogy élő anyagból dolgozik, nincs két egyforma rizs és nincs két egyforma 3,5%-os tej. Aki ehhez nem tud alkalmazkodni menet közben, az egészen biztosan harakirit / szeppukut fog elkövetni, így még egy tejberizsbe se kezdjen bele! Életveszélyes!<br /><br />
Aki azt hitte volna, hogy Stahl Judit blogjára tévedt, és jól bevilágított fázisfotókat, huszonnégyszer leírt receptet talál itt, az téved. Ez NEM az.
https://receptizek.blog.hu/2008/04/28/tejberizs_mert_ezt_is_jol_el_lehet_am_rontani/full_commentlist/1#c13965089
Válasz erre: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...
2011-07-12T12:14:07+02:00
2011-07-12T12:14:07+02:00
PikPok
http://blog.hu/user/50634
Azért szép a világ, mert vannak benne olyanok is, mint hangszoros és karatekutya... Csak azt nem értem, hogy akik ilyen bőszen tudnak kritizálni, hogy rossz a leírás, azok hogy kerültek ide, egy ilyen prosztó recepthez, mint a tejberizs???? Az ilyeneknek a Csülök pékné módra és a Franciásan sült részeges csirke fokhagyma öntettel c. receptnél kéne kötözködniük...
https://receptizek.blog.hu/2008/04/28/tejberizs_mert_ezt_is_jol_el_lehet_am_rontani/full_commentlist/1#c13034443
Válasz erre: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...
2011-03-27T10:47:08+02:00
2011-03-27T10:47:08+02:00
turmalin
http://blog.hu/user/590247
Tejberizs receptem:<br />
1/2 bögre víz a lábasba, bele 1 bögre válogatott, megmosott nem hosszú szemű,/lehetőleg ARBORIO vagy paraboiled rizs/.<br />
Egy csipet só, legfeljebb közepes lángon kevergetjük és megvárjuk míg a rizs magába szívja a vizet. <br />
Aztán jön rá 2 bögre tej /lehetőleg jó minőségű! - nálunk van tehenészet, onnan veszem, de hát tudom,hogy ez ritka dolog/.<br />
Ha szépen gyenge lángon ezt beszívta a rizs,-sokat keverni nem kell - akkor jön a cukor, egy kis vanília/ vagy vaníliával ízesített porcukor vagy ennek híján van.aroma vagy van.cukor/.<br />
Ha a rizs túl száraz, régi volt, akkor lehet,hogy folyadékkal pótolni kell, tej vagy kis víz.<br />
Jó étvágyat!
https://receptizek.blog.hu/2008/04/28/tejberizs_mert_ezt_is_jol_el_lehet_am_rontani/full_commentlist/1#c11186365
Válasz erre: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...
2010-10-03T13:40:42+02:00
2010-10-03T13:40:42+02:00
karatekutya
http://blog.hu/user/34197
Általában a recepteket pongyolán fogalmazzák meg, mert aki írja, az azt gondolja a majdani olvasóról, hogy az ugyanúgy tud főzni, mint a recept írója. Ez persze baromság, mert akkor minek olvasna recepteket.<br />
Viszont egy receptet - tudatosan - azoknak írva akik elronthatnak valamit, illenék kicsit precízebb lenni.<br />
"1 bögre rizs" - oszt mekkora bögre? Van kávésbögrém, meg van teásbögrém. Ilyen definícióval statisztika vizsgáról kirúgtak volna.<br /><br />
"Közben feltesszük a tejet és a vizet forrni." - Egyszerre? Összeöntve? Főleg a következő mondattal összeolvasva lesz izgalmas...<br /><br />
"Először 1 deci vízzel próbálkozzunk." - Hmm? Először akkor mégiscsak a vizet kell felforralni, és aztán a tejet beönteni?<br /><br />
A jó recep nem az első főzés emlékezetből történő részletektől mentes leírása, hanem a harmadik, negyedik vagy sokadik, megismételt és sikeres főzés alapos dokumentációja, részletekbe menően úgy, hogy még a hülyegyerekek is el tudják készíteni. Az egyes fázisról fényképek készítése további plusz pont.
https://receptizek.blog.hu/2010/08/17/hazi_majonez/full_commentlist/1#c10771437
Válasz erre: Házi majonéz
2010-08-19T16:11:15+02:00
2010-08-19T16:11:15+02:00
Lackó_
http://blog.hu/user/199991
Egyszer végig szájtátiztunk PikPokkal egy bemutatót valami Foodapest kiállításon. A fickó egy pult mögött sürgött-forgott és ezzel a ketyerével (nevezzük BAMIX-nek) összekevert mindent amit össze lehet keverni egy konyhában. Ezt a majonézes trükköt is előadta. Az iszonyat fordulatszám miatt valóban ez történik az olajjal, talán még a csapvizből is kemény habot verne... <br />
A sztori az, hogy dobd ki az összes konyhai robotgépedet, mert ez a "csoda" mindent helyettesíteni tud, el sem kell pakolni, hiszen diszkréten megfér a konyhapulton, és egyébként is NÉLKÜLÖZHETETLEN a napi sütés-főzés során. Saját magát elmosogatja (egyébként tényleg!), és az ára csak most, csak itt 70eFt (ez 3 éve volt). Nem volt nálunk ennyi, így aztán nem vettünk, pedig sorba se kellett volna állni:)
https://receptizek.blog.hu/2010/08/17/hazi_majonez/full_commentlist/1#c10766105
Válasz erre: Házi majonéz
2010-08-19T09:03:46+02:00
2010-08-19T09:03:46+02:00
Yato Squaw
http://blog.hu/user/459993
<a href="http://receptizek.blog.hu/2010/08/17/hazi_majonez?fullcommentlist=1#c10763606" class="reply_nick_50634" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10763606 );">@PikPok</a>: Azt hittem mezei botmixer ... Azért egyszer megpróbálom, és beszámolok. Akkor is, ha a "visszautat" is végig kell járnom - persze már az erős kézzel. :)
https://receptizek.blog.hu/2010/08/17/hazi_majonez/full_commentlist/1#c10763606
Válasz erre: Házi majonéz
2010-08-18T21:13:46+02:00
2010-08-18T21:13:46+02:00
PikPok
http://blog.hu/user/50634
Hát ja. Csak ha jól tudom, ez a ketyere, ami tekeri, olyan 50 ezerbe kerül. Vagy még több. Azt hiszem, valami svájci csoda. Inkább az erős kézre hajtok!:)))
https://receptizek.blog.hu/2010/08/17/hazi_majonez/full_commentlist/1#c10761488
Válasz erre: Házi majonéz
2010-08-18T16:36:44+02:00
2010-08-18T16:36:44+02:00
Yato Squaw
http://blog.hu/user/459993
<a rel="nofollow" href="http://www.youtube.com/watch?v=SoxLwjcBNV4">www.youtube.com/watch?v=SoxLwjcBNV4</a><br /><br />
Itt egy egyperces majonéz arra az esetre, ha nincs kéznél az "erős kéz". Érdekessége, hogy egész tojásból készül.
https://receptizek.blog.hu/2010/08/17/hazi_majonez/full_commentlist/1#c10746365
Válasz erre: Házi majonéz
2010-08-17T11:33:55+02:00
2010-08-17T11:33:55+02:00
PikPok
http://blog.hu/user/50634
Igen, igen, bocsánat, köszönöm az észrevételt!
https://receptizek.blog.hu/2010/08/17/hazi_majonez/full_commentlist/1#c10745965
Válasz erre: Házi majonéz
2010-08-17T11:01:15+02:00
2010-08-17T11:01:15+02:00
abdulesmia
http://blog.hu/user/332763
"Ha túl savanyú, akkor citromot bele."<br />
Szerintem cukrot akartál írni, nem? A recept amúgy tökéletes, én is így készítem és soha nem veszek boltit.
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10709989
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-12T12:46:16+02:00
2010-08-12T12:46:16+02:00
PikPok
http://blog.hu/user/50634
@acordoba: patisszonból csináltad, vagy cukkiniből? Mert utóbbi vizesebb, oda több liszt kell, és épp tegnap mondta a fodrászom, hogy ő pl. soha nem tesz tojást a krumplis verzióba. <br />
Mondjuk, hogy így gondolkodom, kenyérsütésnél is a teljes kiőrlésű cucc megvicceli az embert, mert lassabban veszi fel a vizet, viszont akkor elvileg többet vesz fel. Tehát lehet, hogy ha állni hagyod, akkor okés lett volna. (Egyébként én emiatt más állagúra is szoktam keverni azt a kenyértésztát újabban, amibe teljes kiőrlésűt is teszek, és ugyanolyan könnyű lesz a tészta, mint fehérliszttel.)<br />
Azt is el tudom képzelni, hogy a patisszon nem volt már elég friss és zsenge, hanem kicsit szivacsosabb, és ezért ette meg az olajat. (Én speciel ezért nem szeretem nagyon a hirtelen sült cukkinit meg padlizsánt, mert akárhogy küzdesz, azok felszippantják az olajat.)<br />
Egyébként gyere máskor is, vadul főzök, sütök és fotózok az új receptekhez!:))) Isteni szilveszteri malacom van, már most felrakom (van képem a tavalyiról), lemész hídba, ha megkóstolod.:)))
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10709772
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-12T12:29:00+02:00
2010-08-12T12:29:00+02:00
acordoba
http://blog.hu/user/430044
<a href="http://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca?fullcommentlist=1#c10709690" class="reply_nick_50634" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10709690 );">@PikPok</a>: <br />
Miért nem sikerült????<br />
Taknyos volt, állaga pont olyan mint a képen, de majdnem folyós maradt, tiszta puha lett, és felszívta az összes olajat, pedig nagy lángon sütöttem...<br />
csak teljes kiőrléső tönköly lisztem volt itthon, lehet h azzel rontottam el??
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10709690
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-12T12:22:32+02:00
2010-08-12T12:22:32+02:00
PikPok
http://blog.hu/user/50634
@Szöszike1: örülünk, gyere máskor is, hátha tudunk újabb jó receptet adni! Kutyát üdvözöljük!
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10705022
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-11T21:46:30+02:00
2010-08-11T21:46:30+02:00
Szöszike1
http://blog.hu/user/411096
Sziasztok!<br />
Egyik nap rábukkantam erre a receptre és el is készítettem. Isteni volt, nagyon szépen köszönöm!!! Még a kutyám is könyörgött érte! :)
https://receptizek.blog.hu/2010/07/22/halszeletek_foliaban/full_commentlist/1#c10684071
Válasz erre: Halszeletek fóliában
2010-08-09T18:24:51+02:00
2010-08-09T18:24:51+02:00
PikPok
http://blog.hu/user/50634
@byba: sajnos a pacal egyelőre kimaradt az életemből, enni is csak egyszer ettem, az nagyon finom volt, de mikor meglátom a hentespultban...
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10684053
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-09T18:22:36+02:00
2010-08-09T18:22:36+02:00
PikPok
http://blog.hu/user/50634
@hagyma: tényleg a patisszonos verzió van a képen, nem kamu! <br />
@bobbafet: receptek írásánál azt a legnehezebb elmagyarázni, hogy valaminek mikor jó az állaga. Tudsz az egyébként idézőjelbe írt "taknyos" szónál jobbat? Csak azért, mert én kipróbáltam, és a patisszonos verzió (ellentétben a krumplissal) szinte egészen száraz, amikor elkezded bekeverni. Tehát kell egy megfelelő állagleíró szó, nekem ez jutott eszembe.<br /><br />
Mindenki másnak: köszönöm a kommenteket és az ötleteket. Nem kell a recept mögött mindenféle hátsó szándékot sejteni - hogy helyettesítsünk minden jóízűt valami mással - a helyzet mindösszesen annyi, hogy ipari mennyiségű patisszon fejlődik a kertben, és ennyi patisszont lehetetlenség rántva vagy tökfőzelékként megenni.
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10678346
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-09T06:12:52+02:00
2010-08-09T06:12:52+02:00
astor12
http://blog.hu/user/205168
<a href="http://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca?fullcommentlist=1#c10676537" class="reply_nick_14067" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10676537 );">@hagyma</a>: <br />
Nagy az igazságosságod! Lassan megéljük, hogy halászlét főznek lófejből, ezek az "újítók"!
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10678340
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-09T05:37:24+02:00
2010-08-09T05:37:24+02:00
laspalmas
http://blog.hu/user/137676
<a href="http://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca?fullcommentlist=1#c10677113" class="reply_nick_14067" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10677113 );">@hagyma</a>: <br /><br />
Azt hiszem félreértettél. Mi nem az eredeti receptek helyett esszük az alternatívákat, hanem melléjük, érdekességképpen. :)<br />
Szóját még soha nem ettem, és nem is tervezem.
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10678339
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-09T05:34:27+02:00
2010-08-09T05:34:27+02:00
kasztor
http://blog.hu/user/38818
Biztosan finom, de olyan ez mint a pulyka mellééből<br />
való sonka, vagy a csirkéből készült virsli, stb.
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10677824
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T23:25:09+02:00
2010-08-08T23:25:09+02:00
bobbafet
http://blog.hu/user/109015
Jó recept, de a takony szó nem mutat jól kajával kapcsolatban... Kb. annyira vicces, mint a WC alakú asztali mustártartó (barna mustárral).
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10677634
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T22:51:40+02:00
2010-08-08T22:51:40+02:00
Doryyka
http://blog.hu/user/163392
ez tök jó, van 2 patiszonom, de a vőlegényem rántva nem eszi, de ezt kipróálom rajta...
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10677521
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T22:34:43+02:00
2010-08-08T22:34:43+02:00
Dárt Vödör
http://blog.hu/user/488535
Ez tök :-) jó, tiszta paleo<br /><a rel="nofollow" href="http://tiny.cc/rodpr">tiny.cc/rodpr</a>
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10677470
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T22:28:21+02:00
2010-08-08T22:28:21+02:00
rez
http://blog.hu/user/21240
<a href="http://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca?fullcommentlist=1#c10677405" class="reply_nick_14067" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10677405 );">@hagyma</a>: véleményem szerint az íze is olyan lehet kb, mint a húsból készült fasírt vs, szója fasirt...
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10677405
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T22:18:13+02:00
2010-08-08T22:18:13+02:00
hagyma
http://blog.hu/user/14067
raadasul a foton egesz jol nez ki, de egyszeruen eloiteletes vagyok<br />
ez akar igazi tocsni is lehetne<br />
beleharapok es lehet jo, de nem azt kapom amit vartam<br /><br />
na hagyom a cukkini, patiszon szeretoket<br />
/a ceklat imadom/
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10677169
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T21:37:43+02:00
2010-08-08T21:37:43+02:00
hagyma
http://blog.hu/user/14067
na
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10677113
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T21:29:54+02:00
2010-08-08T21:29:54+02:00
hagyma
http://blog.hu/user/14067
amugy nalunk Mary foz, ha nem megyunk ki, de ha nagyon magyart akarok akkor en csinalom es akkor nem lehet ilyen Rabbit kaja<br />
ettol fuggetlenul<br />
en ertekelem<br />
csak krumplibol nekem jobb<br />
a fasit meg husbol:)<br />
steak helyett mi lesz?
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10677088
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T21:24:27+02:00
2010-08-08T21:24:27+02:00
hagyma
http://blog.hu/user/14067
<a href="http://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca?fullcommentlist=1#c10676981" class="reply_nick_137676" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10676981 );">@laspalmas</a>: <br />
nekem a kreativitassal semmi bajom, de mivel idetevedtem ezen az almos delutan megemlitettem, hogy nem szeretem a cukkinit meg a patiszont<br />
kulonosen sutve vagy rantva es fasirtnak<br />
viszont imadom a tocsnit<br />
amikor az a jo nehez zsiros krumpli megoli a testemet<br />
a fasirt meg mifelenk sertesbol, marhabol. vagy a ketto keverekebol keszul<br />
nem cukkinibol:)/es nem szojabol/<br />
orzom a hagyomanyaimat:)
https://receptizek.blog.hu/2010/07/22/halszeletek_foliaban/full_commentlist/1#c10677078
Válasz erre: Halszeletek fóliában
2010-08-08T21:22:20+02:00
2010-08-08T21:22:20+02:00
byba
http://blog.hu/user/279172
adjatok néhány pacal receptet - amit én készítek az világbajnok!!!!! érdekelne más recept is.....
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10676981
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T21:01:16+02:00
2010-08-08T21:01:16+02:00
laspalmas
http://blog.hu/user/137676
<a href="http://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca?fullcommentlist=1#c10676537" class="reply_nick_14067" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10676537 );">@hagyma</a>: <br /><br />
jaja, a kreativitással csak a baj van...
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10676977
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T21:00:35+02:00
2010-08-08T21:00:35+02:00
tomm
http://blog.hu/user/92366
Pardon! esetre
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10676973
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T21:00:13+02:00
2010-08-08T21:00:13+02:00
laspalmas
http://blog.hu/user/137676
<a href="http://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca?fullcommentlist=1#c10676322" class="reply_nick_4565" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10676322 );">@Parasite</a>: <br /><br />
nem a neve a lényeg
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10676970
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T20:59:51+02:00
2010-08-08T20:59:51+02:00
tomm
http://blog.hu/user/92366
Minden estre érdekesen hangzik, szerintem kipróbálom. Az elnevezést meg majd azután...:)
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10676543
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T19:34:29+02:00
2010-08-08T19:34:29+02:00
hagyma
http://blog.hu/user/14067
<a href="http://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca?fullcommentlist=1#c10676429" class="reply_nick_64185" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10676429 );">@Nephin</a>: <br />
mindenbol lehet, mintahogy palinkat is<br />
csak az mar nem tocsni
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10676537
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T19:33:38+02:00
2010-08-08T19:33:38+02:00
hagyma
http://blog.hu/user/14067
cukkinifasirt:)<br />
itt a veg az emberiseg megerett a pusztulasra<br />
no cukkini<br />
no patiszon<br />
a tocsni az krumplibol van<br />
nahat
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10676429
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T19:13:30+02:00
2010-08-08T19:13:30+02:00
Nephin
http://blog.hu/user/64185
Céklából is lehet tócsnit csinálni. :)
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10676337
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T18:57:09+02:00
2010-08-08T18:57:09+02:00
aszakács
http://blog.hu/user/299591
Próbáljátok ki cukkinivel is elkészíteni. Én szoktam, és tényleg nagyon finom.
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10676322
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T18:52:50+02:00
2010-08-08T18:52:50+02:00
Parasite
http://blog.hu/user/4565
<a href="http://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca?fullcommentlist=1#c10675472" class="reply_nick_137676" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10675472 );">@laspalmas</a>: de az ugye oké, hogy akkor onnantól nem lecsó a dolog? inkább ratatouille.
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10675922
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T17:20:37+02:00
2010-08-08T17:20:37+02:00
NGL
http://blog.hu/user/100200
Mi répát, cukkinit, burgonyát reszelünk le + só,bors,liszt<br /><br />
nagyon érdekes ízhatást ad :)
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10675833
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T17:02:26+02:00
2010-08-08T17:02:26+02:00
Ekinil
http://blog.hu/user/122592
Én cukkíniből és sima tökből is szoktam csinálni. Viszont miután lereszelem, besózom, hagyom állni, és kicsavarom, mert olyan sok vizet enged, hogy nem győzi az ember liszttel. Mehet bele bőven fokhagyma és kapor, és ha igazán fel akarom dobni, akkor keverek a tésztába apróra vágott szeletelt bacont. Ha az ember lánya lágyra, könnyűre szeretné, akkor keverjen bele egy mokkáskanál sütőport, mert attól szép pufi és szellős lesz. Tejföllel szeretjük igazán. Nyamm!
https://receptizek.blog.hu/2008/12/06/kriszi_es_kolumbusz_tojasa_avagy_piff_puff_rantotta_nonreformista_modra/full_commentlist/1#c10675662
Válasz erre: Kriszi és Kolumbusz tojása – avagy piff-puff rántotta nonreformista módra
2010-08-08T16:31:50+02:00
2010-08-08T16:31:50+02:00
Rwindx
http://blog.hu/user/37162
Ez nálunk kb a tepsis krumpli :)<br /><br />
Mi az egészet fogjuk és tepsibe szórjuk (szalonna, krumplikarikák, hagymakarikák, esetlegesen hús, és vagy zöldégek) fűszerezzük, majd pirulásig sütjük sütőben. Ha megsült akkor a felvert tojás még rámegy és 10 perc múlva kész is. Ebben a tojás talán nem annyira hangsúlyos, ezért rántottának nem nevezném, de elég tartalmas kaja.
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10675634
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T16:26:53+02:00
2010-08-08T16:26:53+02:00
Prof. William
http://blog.hu/user/38558
Mi néha cukkiniből szoktuk csinálni a tócsnit alias lepcsánkot. Úgy is nagyon finom. Ajánlom mindenkinek hogy próbálja ki!
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10675590
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T16:17:25+02:00
2010-08-08T16:17:25+02:00
Rwindx
http://blog.hu/user/37162
Mi néha csináljuk szimpla gyalult tökkel, barátnőmék tökpuffancsnak hívják. Nekem azért a krumplis a kedvencem.
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10675472
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T15:51:41+02:00
2010-08-08T15:51:41+02:00
laspalmas
http://blog.hu/user/137676
Nagyon finom, ahogy a cukkinifasírt és a karfiolkrém is. Múltkora lecsóba kockáztam bele egy kicsi cukkinit és egy kicsi patisszont, valami eszméletlen finom lett.
https://receptizek.blog.hu/2010/08/08/csillagtok_tocsni_avagy_a_patisszon_uj_arca/full_commentlist/1#c10675207
Válasz erre: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
2010-08-08T15:04:32+02:00
2010-08-08T15:04:32+02:00
FaZon
http://blog.hu/user/163244
Szeretem rántva, de így még nem kóstoltam.Azt hiszem hogy eljön az az idő is hamarosan hogy ilyen formában is megkóstoljam.
https://receptizek.blog.hu/2008/04/28/tejberizs_mert_ezt_is_jol_el_lehet_am_rontani/full_commentlist/1#c6840892
Válasz erre: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...
2009-08-22T11:04:23+02:00
2009-08-22T11:04:23+02:00
ftk
http://blog.hu/user/71189
Hm, mivel nálunk gyakorlatilag senki sem kedveli a látható rizsszemeket, pépelve megy, az is ritkán. 1) gyors rizs megfőz (nincs macera) 2)tej ráönt (már lezárva) 3)átkever 4) botmixert bele, hadd szóljon. Ja meg édesíteni. Én azért szeretem így, mert sokkal egyszerűbb, mint a tejbegríz, és még véletlenül sem kozmál oda :)
https://receptizek.blog.hu/2008/04/28/tejberizs_mert_ezt_is_jol_el_lehet_am_rontani/full_commentlist/1#c4607287
Válasz erre: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...
2009-01-22T13:32:16+01:00
2009-01-22T13:32:16+01:00
hangszoros
http://blog.hu/user/138124
Hát valahogy nem szimpi ez a leirás.<br />
A mz biz igaz hogy még sose csináltam, de fogalmaim szerint 3x annyi viz kell a rizshez. És mitől tejberizs? Nem tejbe kell megfözni ? Meggyek ide oda agyat szivni hátha valami kiderül<br />
Vén fejjel tanul az ember, ahelyet hogy lefigyeltem volna barátnöm hokuszpókját
https://receptizek.blog.hu/2008/12/06/kriszi_es_kolumbusz_tojasa_avagy_piff_puff_rantotta_nonreformista_modra/full_commentlist/1#c4209744
Válasz erre: Kriszi és Kolumbusz tojása – avagy piff-puff rántotta nonreformista módra
2008-12-10T11:45:14+01:00
2008-12-10T11:45:14+01:00
Kriszi
Ahán, a jó dolgokat mindig újra és újra feltaláljuk :)
https://receptizek.blog.hu/2008/12/06/kriszi_es_kolumbusz_tojasa_avagy_piff_puff_rantotta_nonreformista_modra/full_commentlist/1#c4209566
Válasz erre: Kriszi és Kolumbusz tojása – avagy piff-puff rántotta nonreformista módra
2008-12-10T11:33:28+01:00
2008-12-10T11:33:28+01:00
Vakmacska
Férjemnél mindez "papa-féle rántotta" néven fut, az ő papája találta fel (sajnos már nincs köztünk szegény). Nyáron a Körösön mindig igen népszerű ételünk.
https://receptizek.blog.hu/2008/04/28/tejberizs_mert_ezt_is_jol_el_lehet_am_rontani/full_commentlist/1#c3651985
Válasz erre: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...
2008-10-15T18:07:44+02:00
2008-10-15T18:07:44+02:00
Horváth Bettina
na most csinálom :P jó kis recept..mármint ahogy meg van fogalmazva :P én ott már tuti elrontottam volna h beteszem előre a cukrot és nem is teszek bele vizet :Pennyi :P de lehet beletenni vaniliapudingot is :P vagy vanillia aromát :Pcsak tipp :D
https://receptizek.blog.hu/2008/05/16/villamgyors_rakott_krumpli_alapanyagok/full_commentlist/1#c2380374
Válasz erre: Villámgyors rakott krumpli alapanyagok:)
2008-06-02T15:18:24+02:00
2008-06-02T15:18:24+02:00
PikPok
Részvétem. Mi kipróbáltuk, a tojás műxik.
https://receptizek.blog.hu/2008/05/16/villamgyors_rakott_krumpli_alapanyagok/full_commentlist/1#c2345635
Válasz erre: Villámgyors rakott krumpli alapanyagok:)
2008-05-29T11:30:32+02:00
2008-05-29T11:30:32+02:00
Kriszi
Kipróbáltam...szétment a krumpli :(
https://receptizek.blog.hu/2008/05/16/villamgyors_rakott_krumpli_alapanyagok/full_commentlist/1#c2274856
Válasz erre: Villámgyors rakott krumpli alapanyagok:)
2008-05-21T17:13:56+02:00
2008-05-21T17:13:56+02:00
Mária
http://blog.hu/user/39528
Így készül a nyálas tojás?<br /><br />
:)))
https://receptizek.blog.hu/2008/05/06/hogyan_kell_piskotat_sutni_az_en_receptem/full_commentlist/1#c2171352
Válasz erre: Hogyan kell piskótát sütni? - az én receptem
2008-05-09T12:30:03+02:00
2008-05-09T12:30:03+02:00
panettone
http://blog.hu/user/40078
Én a nagynénémtól tanultam a piskóta sütést, hát egyszerűbb ha leírom:<br /><br />
A sütőt felkapcsolom maximumra kis edényben 1,5-2 dl vizet teszek az aljára, tepsibe terítek sütőpapírt, az egész tojásokat üveg vagy fém tálba ütöm csipetnyi sót tezsek bele + tojásonként 1-1 evőkanál cukrot ugyanennyi lisztet mérek ki egy pohárba és inenn indul a habverés a cukros tojást 8-10 perc alatt fehér habbá verem beleszitálom a lisztet és ha betettem a sütőbe picit vissza veszem a lángot. <br />
mita így láttam azóta csak így sütöm. <br />