HTML

Recept Izék

Amúgy honlapokat készítünk, de itt most főzünk és fotózunk. Mert azt is szeretjük. Receptek egészen egyszerűen leírva, fotók pont úgy, ahogy a fényképező látta, retusálás nélkül.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Friss topikok

Olasz sajtok: pecorino, mozzarella, mascarpone, parmezán

2011.11.08. 11:41 PikPok

Pecorino - juhsajt, amelynek neve az olasz "birka" (pecora) szóból származik

Az egyik legismertebb olasz juhsajt a Pecorino Romano (római juhsajt) avagy Pecorino Toscano (toszkánai juhsajt), legfőbb jellemzője pedig, hogy főzés vagy sütés közben nem válik nyúlóssá, asztali vagy reszelni való sajtként egyaránt használják. Érlelési ideje legalább 8 hónap.
 
 
Mozzarella - eredetileg bivalytejből, ma inkább tehéntejből készül
 
Zsíros, kissé édeskés, tömör állagú gyúrt sajt, amelyet savóban árulnak. Csak óvatosan! Ha kinyitjuk, el kell fogyasztani az egészet vagy lezárt edényben a savóban tárolni, de csak 1-2 napig.
 
 
Mascarpone - tejszínből savak felhasználásával készül, állaga a magyar krémsajtra emlékeztet
 
Nem sós sajtféle, így leginkább desszerteket készítenek belőle, de pástétomokhoz is használható. A legismertebb, mascarpone felhasználásával készülő édesség a tiramisú.
 
 
Parmezán - keménysajt, amelyet 2-3 évig érlelnek
 
Lefölözött tehéntejből készülő sajt, amelynek eredeti kérgét lekefélik majd beolajozzák. Már Boccaccio Decameronjában is szerepel.

Szólj hozzá!

Címkék: olasz sajt mascarpone pecorino parmezán mozzarella

A bejegyzés trackback címe:

https://receptizek.blog.hu/api/trackback/id/tr593357915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása