HTML

Recept Izék

Amúgy honlapokat készítünk, de itt most főzünk és fotózunk. Mert azt is szeretjük. Receptek egészen egyszerűen leírva, fotók pont úgy, ahogy a fényképező látta, retusálás nélkül.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Friss topikok

Kóser gombaleves

2010.08.23. 12:08 PikPok

Ahogy a 60-as években a Klauzál tér környékén készítették:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ízletes gombalevesnek két trükkje van: a sokféle belefőzött zöldség és a sok és sötét rántás.

Kell hozzá:

  • gomba
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zellerszár
  • petrezselyem
  • só, szemes feketebors

A fentieket tetszés szerint darabolva megfőzzük. Speciel én kuktában főzöm, szuszogástól számított 5 percig.

Az alábbi képen erdei gombák is láthatók. Szárított gombát vettem, amiből pár darabot hozzátettem a nyers gombához. Előtte persze pár órát áztattam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Közben el tud készülni a rántás, amit egészen sötét színűre kell pirítani, és viszonylag sokat kell készíteni belőle. A rántást levéve a tűzről pirospaprikát keverünk bele, majd már mehet is bele a lébe. 

Aki szereti, galuskát is készíthet hozzá, tálaláskor pedig egy kis tejföllel meg lehet bolondítani.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptizek.blog.hu/api/trackback/id/tr612227729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása