Ahogy a 60-as években a Klauzál tér környékén készítették:
Az ízletes gombalevesnek két trükkje van: a sokféle belefőzött zöldség és a sok és sötét rántás.
Kell hozzá:
- gomba
- sárgarépa
- fehérrépa
- zellerszár
- petrezselyem
- só, szemes feketebors
A fentieket tetszés szerint darabolva megfőzzük. Speciel én kuktában főzöm, szuszogástól számított 5 percig.
Az alábbi képen erdei gombák is láthatók. Szárított gombát vettem, amiből pár darabot hozzátettem a nyers gombához. Előtte persze pár órát áztattam.
Közben el tud készülni a rántás, amit egészen sötét színűre kell pirítani, és viszonylag sokat kell készíteni belőle. A rántást levéve a tűzről pirospaprikát keverünk bele, majd már mehet is bele a lébe.
Aki szereti, galuskát is készíthet hozzá, tálaláskor pedig egy kis tejföllel meg lehet bolondítani.