HTML

Recept Izék

Amúgy honlapokat készítünk, de itt most főzünk és fotózunk. Mert azt is szeretjük. Receptek egészen egyszerűen leírva, fotók pont úgy, ahogy a fényképező látta, retusálás nélkül.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Friss topikok

Igazán finom fokhagymás rozmaringos francia sültcsirke - Joanne Harris receptje

2011.03.26. 08:15 PikPok

 A világon az egyik legnehezebb dolog igazán finom grillcsirkét sütni. Egészen addig, amíg az ember nem jön rá a trükkre - vagy nem olvas utána valahol, vagy nem kérdezi ki az anyukáját.:)))

 

Szóval a Nagy Csirkesütési Trükk a következő: a csirkét jól meg kell mosni, aztán a sót és a fűszereket a BŐRE ALÁ kell begyógyítani. Meglepően egyszerű dolog levetkőztetni egy csirkét, inkább az a nehéz, hogy ne szakítsuk be a bőrt, ahogy benyomulunk alá.

A Csokoládé c. könyv szerzőjének Joanne Harris-nek megjelent egy szakácskönyve is, nagyon ígéretes receptekkel. Ezek között találtam egy figyelemreméltó fokhagymás-rozmaringos változatot. 

 

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 3 darab fokhagyma (igen, darab, nem gerezd)
  • 2-3 szelet citrom
  • őrölt rozmaring és/vagy rozmaring ág
  • bors
  • olívaolaj
A mérhetetlen mennyiségű fokhagymát megpucoljuk (idegőrlő!), majd feltesszük főni egyszerűen vízben. Jó sokáig kell főzni, hogy egészen puha legyen. 
A puhára főtt fokhagymát eltrutymákoljuk villával, hozzáadunk legalább egy púpozott mokkáskanál őrölt rozmaringot, némi olivaolajat, sót és borsot.
Ezt a keveréket passzírozzuk be a csirke bőre alá, és még jócskán sózzuk. Teszünk 1-1 szelet citromot is bőr alá, és a csirke belsejébe is. 
Először fedő alatt sütjük, amíg a hús puha nem lesz (beledöfjük a villát, ha simán megy, akkor oké, ha erő kell hozzá, akkor még nem jó). Utána fedő nélkül, amíg a fenti képen látható színt elérjük. TÖBBSZÖR FORGATJUK! Akartam egy "felvágott" fotót is csinálni, de megint nem voltam elég gyors...
 
 
 
 
Nagyon érdekes, hogy ez a bődületes mennyiségű fokhagyma mennyire "megszelídül", ha főzzük!
 
(Az eredeti receptben ezt a fokhagyma levet nem öntik ki, hanem besűrítik és szószt főznek belőle a csirke mellé. Kipróbáltam azt is, nem volt rossz, de nekünk jobban bejött a csirke szaftjának tunkolása.)
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: csirke citrom fokhagyma rozmaring grillcsirke

A bejegyzés trackback címe:

https://receptizek.blog.hu/api/trackback/id/tr532753287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása