Két olyan eszköz van a konyhámban, amiknek a használatát nem anyukámtól
tanultam, viszont nekem nagyon beváltak.
A habverő
Habverőből
kétféle létezik. A spirálos való effektív habverésre, ez
ugyanis több
levegőt visz bele a habba.
A másik, amelyet nevezzünk csak nemes egyszerűséggel drótosnak, mindenféle krémek, habok, krémlevesek keverésére ideális.
Amikor a Bestfoods-nál dolgoztam, és ott lebzseltem időnként a konyhában a mesterszakácsok körül, tőlük láttam, hogy minden olyan dolgot, amit csomómentesre kell keverni, azt ezzel a habverővel keverik. És tényleg, csomómentes lesz vele a puding, a krémlevesek stb. Ideális esetben félgömb formájú tálat kell használni, mert persze a "sarkokból" nem lehet felszedni vele a főzött krémet, úgyhogy vagy nagyon kell vigyázni, hogy ne kezdjen el odakozmálni, vagy a csomómentesség elérése után fakanálra kell váltani.
A hagymafésű
Pár éve Angliában jártam, ott láttam ezt a kis
szerkezetet.
A félbevágott hagymát kell rászúrni, előbb a réseken átnyúlva, majd keresztben kell vágni. Egyrészt nem csúszkál a hagyma ide-oda, másrészt sokkal hamarabb megy a darabolás, kevésbé lesz hagymaszagú az ember keze (körme), és elég leöblíteni.