HTML

Recept Izék

Amúgy honlapokat készítünk, de itt most főzünk és fotózunk. Mert azt is szeretjük. Receptek egészen egyszerűen leírva, fotók pont úgy, ahogy a fényképező látta, retusálás nélkül.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Friss topikok

Húsos hasé és húskrém melegszendvicshez is

2011.03.31. 17:58 PikPok

Annyira gyorsan elfogyott, hogy még a fényképezés se jutott eszembe... De majd pótolom!

A helyzet az, hogy óriási rajongója vagyok a húsos hasénak, de csak annak, amelyikben nem mindenféle maradvány-hús van, és aminek elég vékony a tésztája.

Hozzávalók:

  • leveles tészta (én a Lidl-ben vettem, Belbake márkanévre hallgat, egy lap van benne)
  • 10-15 dkg füstölt karaj
  • 10-15 dkg párizsi
  • bors
  • kevés mustár
  • 2 teáskanál tejföl
  • tojás a kenéshez

A karajt és a párizsit valamilyen gyorsmetélővel nagyon apróra gyepáljuk. Legjobb az a fajta, amiben egy kés forog, kvázi olyan, mint a merülőmixer, csak nem merül, és nagyobb. A húspépet elkeverjük a tejföllel, mustárral, borssal, vigyázunk, hogy ne legyen túl lágy.

A tésztát kiterítjük, szemrevételezzük. Ha vastag, nyújtani kell rajta, ugyanis nyers állapotában max. 5 mm-es vastagságúnak kell lennie. (A lidlis változat ilyen, úgyhogy azt ajánlom.) Csinos kis téglalapokat vágunk belőle, kanállal beletesszük a húskrémet, ujjunkkal jól összegyógyítjuk.

[A neten több helyen azt olvastam, hogy kenjük meg tojással a szélét, úgy tudjuk összeragasztani. Na, én ezt kipróbáltam, de a tojástól csúszott csak igazán!]

Igyekezzünk jól elosztani a húskrémet, hogy jusson mindegyikre, mert ha a végére marad 2-3 árva téglalap, még eszünkbe jutna lekvárt tenni bele, és akkor aztán a kifolyó lekvár sülés közben korrekten aláfolyik a húsos párnácskáknak, ami elég bizarr ízvariánsokat tud előhozni.

A kis párnákat tegyük tepsibe, kenjük meg tojással (szép fényesek lesznek tőle), és toljuk be a sütőbe full gázra. Minimum 20 percig sül, de egyébként akkor vegyük ki, ha szép aranybarnák lesznek.

Ugyanez a húskrém nagyon finom melegszendvicshez is, akkor természetesen reszelt sajtot szórunk rá.

 

Szólj hozzá!

Címkék: húsos húskrém melegszendvicskrém hasé

A bejegyzés trackback címe:

https://receptizek.blog.hu/api/trackback/id/tr412756444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása