HTML

Recept Izék

Amúgy honlapokat készítünk, de itt most főzünk és fotózunk. Mert azt is szeretjük. Receptek egészen egyszerűen leírva, fotók pont úgy, ahogy a fényképező látta, retusálás nélkül.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Friss topikok

Hasznos konyhai szerkezetek: habverő és hagymafésű

2010.08.15. 12:19 PikPok

Két olyan eszköz van a konyhámban, amiknek a használatát nem anyukámtól
tanultam, viszont nekem nagyon beváltak.

A habverő
Habverőből kétféle létezik. A spirálos való effektív habverésre, ez ugyanis több levegőt visz bele a habba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A másik, amelyet nevezzünk csak nemes egyszerűséggel drótosnak, mindenféle krémek, habok, krémlevesek keverésére ideális.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amikor a Bestfoods-nál dolgoztam, és ott lebzseltem időnként a konyhában a mesterszakácsok körül, tőlük láttam, hogy minden olyan dolgot, amit csomómentesre kell keverni, azt ezzel a habverővel keverik. És tényleg, csomómentes lesz vele a puding, a krémlevesek stb. Ideális esetben félgömb formájú tálat kell használni, mert persze a "sarkokból" nem lehet felszedni vele a főzött krémet, úgyhogy vagy nagyon kell vigyázni, hogy ne kezdjen el odakozmálni, vagy a csomómentesség elérése után fakanálra kell váltani.


A hagymafésű


Pár éve Angliában jártam, ott láttam ezt a kis szerkezetet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A félbevágott hagymát kell rászúrni, előbb a réseken átnyúlva, majd keresztben kell vágni. Egyrészt nem csúszkál a hagyma ide-oda, másrészt sokkal hamarabb megy a darabolás, kevésbé lesz hagymaszagú az ember keze (körme), és elég leöblíteni. 

Szólj hozzá!

Címkék: habverő hagymafésű

A bejegyzés trackback címe:

https://receptizek.blog.hu/api/trackback/id/tr212216722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása