HTML

Recept Izék

Amúgy honlapokat készítünk, de itt most főzünk és fotózunk. Mert azt is szeretjük. Receptek egészen egyszerűen leírva, fotók pont úgy, ahogy a fényképező látta, retusálás nélkül.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Friss topikok

Melegszenyó gyíkhússal - avagy egy "tartalmas" vacsorka

2010.08.30. 10:00 Lackó_

Békebeli melegszendvics recept az átkosból, amikor még nem néztük az összetevőket:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elöljáróban néhány dolgot meg kell magyaráznom.

Akiket hozzám hasonlóan még besoroztak, azok elsőkézből ismerik a "gyíkhús" kifejezést. Mint csókos pesti, az akkor ZMKA, ma ZMNE értékes objektumait őriztem. Akkor nem is tudták szétlopni, hehehe. Itt szinte minden második napon a vacsora vagdalthús konzerv volt, amit persze nagyon sokan nem szerettek. Már akkor is ismertem ezt a receptet, ezért ipari mennyiségű kézigránátburkolatba csomagolt (aki ezt nem érti, az túl fiatal...), fűszerezett húsipari nyesedéket spejzoltam haza. Évekig kitartott, mivel soha nem jár le a szavatossága...

Hogy mitől tartalmas? Azért, mert az összetevők meglehetősen széles spektrumát ölelik fel mindazon állati eredetű, emberi fogyasztásra még éppen alkalmas fehérjéknek, amiket amúgy a kert végében szokás elásni egy disznóvágás után. Itt azonban apróra darálva, fűszerezve, aromázva, ízfokozózva egészen ehető végeredményt kapunk.

Végül pedig a "vacsorka" kifejezést a másfél éves Liza lányom használja, és ezen nagyokat szoktunk derülni. Sajnos tapasztalatból tudjuk, hogy pár hét, és rászokik a szótári alakra.

Rátérnék a receptre, ami annyira egyszerű és rövid, hogy kellett ez a kis bevezető:))

  1. A vagdalthúst kibontjuk és tálba tesszük. Tipp: nyissuk ki mind a két végét konzervnyitóval (Bear Grylls a túlélőkésével is nyithatja), és az alját nyomva toljuk ki a dobozból.
  2. Adhatunk hozzá egy marha, vagy sertés májkrém konzervet is, de ebben a minap csalódtam, tehát elhagyható.
  3. Egy-két fej apróra vágott hagymát ízlés szerint
  4. Gulyáskrém, pirosarany - lehet csípős is
  5. Egy mackósajtnyi vajat is megérdemel, attól jó szaftos lesz.
  6. Szintén ízlés szerint egy-két keménytojást, apró kockákra vágva, de ezt csak azután adjuk hozzá, ha az előzőeket jól összekevertük, hogy ne törjön nagyon össze a tojás

Tipp: a keménytojást egyszerűen apróra vághatjuk tojásszeletelővel, csak 90 fokban el kell egyszer fordítani a képen látható első vágás után. (A végeredményt nem sikerült szépen lefotóznom...)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megszórjuk reszelt sajttal, és szép pirosra sütjük a tűzhelyben, de hagyományőrzők a zéró érintésvédelemmel ellátott, fémházas NDK gyártmányú melegszendvicssütőben is csinálhatják!

 

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptizek.blog.hu/api/trackback/id/tr132235571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása