Nagyon szeretjük a tócsnit, hagyományosan krumpliból szoktuk csinálni. Most azonban hallottunk egy új receptet, méghozzá azt, hogy csillagtökből (leánykori nevén patisszonból) milyen finom tócsnit lehet sütni. Kipróbáltuk, és tényleg! Sőt, még jobb, mint a krumplis, mert kevésbé üli meg az ember gyomrát. Erről beszélek:
1. Végy egy csillagtököt. Pucold meg, gyaluld le.
2. Adj hozzá 1 vagy 2 tojást (ha nem elég "taknyos", akkor kell hozzá a második is), nagyjából 2 evőkanál lisztet, sót, köménymagot. Keverd össze, hogy jó ragacsos legyen, de mégse túlságosan csirízes.
3. Serpenyőben melegíts olajat, és kis lapos kupacokat csinálj bele a masszából.
4. Süsd aranybarnára mindkét oldalát.
Tejföllel és fokhagymával (fokhagymás tejföllel) az igazi.