HTML

Recept Izék

Amúgy honlapokat készítünk, de itt most főzünk és fotózunk. Mert azt is szeretjük. Receptek egészen egyszerűen leírva, fotók pont úgy, ahogy a fényképező látta, retusálás nélkül.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Friss topikok

Mitől székelykáposzta a székelykáposzta?

2010.08.26. 12:50 PikPok

A székelykáposzta nem azért székely, mert a székelyek ennék... 

1846-ban épp záróra előtt tért be az Arany Ökör fogadóba Pesten Székely József vármegyei levéltáros. Nem volt már semmi a konyhán, csak pörkölt és savanyúkáposzta, amit kérésére összekevertek és jól megmelegítettek. 

A fogás olyan jól sikerült, hogy szép lassan elterjedt a Székely módra készült káposzta híre. Állítólag Petőfi is nagy rajongója volt - bár mást se olvasni a korabeli leírásokban, mint hogy Petőfi mi mindennek volt nagy barátja... (Leginkább a nőknek.)

Szólj hozzá!

Címkék: káposzta savanyúkáposzta székelykáposzta

A bejegyzés trackback címe:

https://receptizek.blog.hu/api/trackback/id/tr452227826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása