A babák hozzátáplálásának kezdetén a csirkehúst és a krumplit ajánlják a
gyümölcsök után. A krumpli csak akkor problémás, ha a kisded egyáltalán
nem akarja megenni, mert hogy valószínűleg már úgy pottyant ki az
anyjából, hogy utálta a krumplit...
A szófogadó kismama ekkor hónapokig
kínlódik, hogy mivel is tudná etetni
a dedet, amíg végre eljut odáig, hogy
befejezi ezt a krumpli-mizériát,
és más kombinációkkal is próbálkozik
(mondjuk turmixolt
csirkepörkölttel...). Most megosztom a legnépszerűbb
babakaja receptjét,
ami nálunk csak almapipi néven vonult be a
történelembe.
A csirkemellet enyhén sózzuk, kakukkfűvel fűszerezzük és
nagyon kevés
oliva olajon megsütjük. (Itt több védőnő is rosszul lenne, de
nem gond,
a mi kisdedünk soha nem ette meg az ízetlen kaját.) A kisült
mellet apró
csíkokra vágjuk, és fóliába csomagolva lefagyasztjuk.
Az
almát megpucoljuk, és egy szem szegfűszeggel és/vagy egy pici darabka
fahéjjal feltesszük főni. Amikor felforrt, a mélyhűtőből elővett csirkét
beledobjuk a vízbe, hogy átmelegedjen. Ezután értelemszerűen a fahéj és
a szegfűszeg nélkül, kevés lével összeturmixoljuk. Kész az
almapipi.
A krumpli mizériára a pontot akkor tehetjük fel, ha a gyerek
kezébe
adunk egy sültkrumplit, és akkor meglátjuk, hogy vajon a krumplit
utálja-e, vagy csak a pürét...
Bébiétel házilag: almapipi
2010.08.03. 14:21 PikPok
Szólj hozzá!
Címkék: alma csirke bébiétel
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
