Ami kell hozzá:
- csirkemell (szeletekre vágva)
- rozmaring ágacska (vagy szárított rozmaring)
- kevés fehér bors
- szeletekre vágott fokhagyma
- kevés olaj
- só
- sok alufólia
A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk. Előkapjuk a fóliát, majd egy nagyjából 1 méteres darabot nyeszetelünk le belőle. Az egyik végével kibélelünk egy tepsit, abba tesszük majd a csirkét, és a másik végét fogjuk ráborítani.
A csirke alá kevés olajat öntünk, majd a szeleteket elrendezzük, rátesszük a rozmaring ágat, fehér borsot, fokhagymát. Így fog kinézni:
Aztán a fóliával letakarjuk, és a fólia széleit úgy összegyógyítjuk, hogy abból gőz ki nem tudjon szökni. Mehet be a sütőbe, ahol 20 percig sütjük, teljes gázon. A fólia fel fog fújódni, úgy fog kinézni, mint egy párna.
Mikor kivesszük a sütőből, óvatosan vágjuk fel a fóliát, mert kitör belőle a gőz, mint a Pinatubó. Íme a kész pipi:
Lássuk be, kicsit sápatag. Ennek ellensúlyozására színes köretet adjunk hozzá, vagyis nyers paradicsomsalátát, párolt kukorica-borsó-répa egyveleget, vagy valami hasonlót.
Hibaelhárítás!
Itt egyetlen hiba csúszhat a számításba: ha lyukas a fólia. Mert akkor úgy kiszárad, hogy még a szomszéd macska is visszadobja, hogy edd meg te.
Figyelem! Aki a csirkecombot szereti, az egyrészt tovább süsse, másrészt nem biztos, hogy nyerő gondolat egy párnába rakni a mellet és a combot, mert hogy a mell hamarabb lesz fogyasztható állapotban.