HTML

Recept Izék

Amúgy honlapokat készítünk, de itt most főzünk és fotózunk. Mert azt is szeretjük. Receptek egészen egyszerűen leírva, fotók pont úgy, ahogy a fényképező látta, retusálás nélkül.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Friss topikok

Mit csinál a konyhában a jó gazdasszony? 1956-ban

2010.08.10. 18:14 PikPok

Idézet következik:

Mosogatás előtt az ételmaradékokat kevés vízzel öblítsük ki az edényekből, vagy kenyérhéjjal töröljük ki (ez mehet a moslékba) és utána mossuk el bő meleg vízzel. Az edényeket meleg vízzel öblítsük ki, mert így hamarabb szárad. Előbb a poharakat, kávés, teás, porcelánedényeket, evőeszközöket, végül a lábosokat, fazekakat mossuk. A kormos edényeket finom szitált hamuval, vagy Vimmel súroljuk meg. Az evőeszközöket szintén Vimmel vagy finom kőporral dörzsöljük, külön e célra tartott ruhával, vagy száraz parafadugóval. A mosogatóruhát is jól öblítsük ki meleg szódás vízzel és terítsük ki száradni. (...) Az asztal lapját is súroljuk le Vimmel, vagy kőporral és törüljük meg szárazra. A még meleg tűzhelyet újságpapírral dörzsöljük át, így megtartja a színét. Ha kihűlt, vasporral fényesítsük ki, a fémrészeket sidolozzuk meg, a konyha kőpadozatát mossuk fel, s a kézimunka terítőket terítsük fel. Utána jól szellőztessük ki a konyhát.

(...)

Biztosítsunk magunknak szabad időt a művelődésre, társadalmi munkára, sportra.

Mert hogy az idézet az 1956-ban kiadott Horváth Ilona: Szakácskönyv - Háztartási tanácsadó c. könyvből való, és mégiscsak zsenánt lett volna, ha a kő-, vas- és egyéb porozás után a háziasszony nem megy el egy üdítő társadalmi munkára...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptizek.blog.hu/api/trackback/id/tr882212848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása