Amúgy honlapokat készítünk, de itt most főzünk és fotózunk. Mert azt is szeretjük. Receptek egészen egyszerűen leírva, fotók pont úgy, ahogy a fényképező látta, retusálás nélkül.
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
takacsveca93 2019.06.08. 23:11:26
Bejegyzés: Csípős-fokhagymás csirkemell szeletek
KaGoTT 2017.04.21. 10:10:42
1.: Nem mostam meg a rizst (bocsi annyira stresszeltem hogy kimaradt)
2.: Nem a felöntés után hanem már a pirítás féltávjánál sóztam
3.: Nem forróvizet hanem húsleves alaplevet használtam
TIPPEK:
1. Mikor felöntöd a rizst a vízzel vigyázz mert fröcsög könnyen leforrázhatod magad! (saját tapasztalat)
2. Ha a tíz perc pihenő után még mindig keménynek érzed a rizst akkor fedő vissza és várj egy kicsit.
Bejegyzés: Pergős rizs - házilag, nem zacskóból!
angelissima 2015.01.29. 14:11:51
Bejegyzés: Pergős rizs - házilag, nem zacskóból!
SoothsayerBM 2014.02.20. 10:05:02
Bejegyzés: Vajas keksz házilag avagy linzer nagyanyáink receptje szerint
Alonso Mosley 2013.02.02. 16:48:17
Bejegyzés: Vajas keksz házilag avagy linzer nagyanyáink receptje szerint
Alonso Mosley 2013.02.02. 16:44:45
Bejegyzés: Vajas keksz házilag avagy linzer nagyanyáink receptje szerint
Nomina 2012.08.20. 15:16:34
Édesítőszerrel csináltam és így is tökéletes.
A kinyújtást/szaggatást úgy helyettesítettem, hogy kis golyókat formáztam a kész tésztából és a tenyerem között kilapítottam őket:)
Bejegyzés: Vajas keksz házilag avagy linzer nagyanyáink receptje szerint
PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2012.08.02. 12:01:52
Ha rizibizit vagy pergős rizst akarsz csinálni, azt itt írtam le:
receptizek.blog.hu/2010/08/01/pergos_rizs_hazilag_nem_zacskobol
Bejegyzés: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...
krxx 2012.08.01. 23:08:18
Bejegyzés: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...
PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2011.10.15. 15:14:04
Bejegyzés: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
Doridia 2011.09.05. 20:09:09
Köszönöm szépen a válaszod előre is.
Bejegyzés: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca
Viba 2011.07.26. 19:28:30
Bejegyzés: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...
PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2011.07.12. 12:25:29
1. A bögre az bögre. Ha bemegyünk a Teszkóba, odamegyünk a bögrés tüskefalhoz (így híjják), az összes típusú bögréről méretet veszünk, majd a méretekről megrajzoljuk a normál eloszlás haranggörbéjét, azt fogjuk látni, hogy a magyar bögre az a 3 deci környékén létezik.
2. A tejet és az 1 deci vizet együtt tesszük fel forrni, szerintem ez kiderült. A hozzávalókban 1-2 deci víz van írva, ott a magyarázat, hogy az 1 deciből mikor lesz 2 deci.
A főzés - bár látszólag sztenderd alapanyagokból történik - mégsem tekinthető egzakt tudománynak. Ennek az az egyszerű oka van, hogy élő anyagból dolgozik, nincs két egyforma rizs és nincs két egyforma 3,5%-os tej. Aki ehhez nem tud alkalmazkodni menet közben, az egészen biztosan harakirit / szeppukut fog elkövetni, így még egy tejberizsbe se kezdjen bele! Életveszélyes!
Aki azt hitte volna, hogy Stahl Judit blogjára tévedt, és jól bevilágított fázisfotókat, huszonnégyszer leírt receptet talál itt, az téved. Ez NEM az.
Bejegyzés: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...
PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2011.07.12. 12:14:07
Bejegyzés: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...
turmalin 2011.03.27. 10:47:08
1/2 bögre víz a lábasba, bele 1 bögre válogatott, megmosott nem hosszú szemű,/lehetőleg ARBORIO vagy paraboiled rizs/.
Egy csipet só, legfeljebb közepes lángon kevergetjük és megvárjuk míg a rizs magába szívja a vizet.
Aztán jön rá 2 bögre tej /lehetőleg jó minőségű! - nálunk van tehenészet, onnan veszem, de hát tudom,hogy ez ritka dolog/.
Ha szépen gyenge lángon ezt beszívta a rizs,-sokat keverni nem kell - akkor jön a cukor, egy kis vanília/ vagy vaníliával ízesített porcukor vagy ennek híján van.aroma vagy van.cukor/.
Ha a rizs túl száraz, régi volt, akkor lehet,hogy folyadékkal pótolni kell, tej vagy kis víz.
Jó étvágyat!
Bejegyzés: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...
karatekutya 2010.10.03. 13:40:42
Viszont egy receptet - tudatosan - azoknak írva akik elronthatnak valamit, illenék kicsit precízebb lenni.
"1 bögre rizs" - oszt mekkora bögre? Van kávésbögrém, meg van teásbögrém. Ilyen definícióval statisztika vizsgáról kirúgtak volna.
"Közben feltesszük a tejet és a vizet forrni." - Egyszerre? Összeöntve? Főleg a következő mondattal összeolvasva lesz izgalmas...
"Először 1 deci vízzel próbálkozzunk." - Hmm? Először akkor mégiscsak a vizet kell felforralni, és aztán a tejet beönteni?
A jó recep nem az első főzés emlékezetből történő részletektől mentes leírása, hanem a harmadik, negyedik vagy sokadik, megismételt és sikeres főzés alapos dokumentációja, részletekbe menően úgy, hogy még a hülyegyerekek is el tudják készíteni. Az egyes fázisról fényképek készítése további plusz pont.
Bejegyzés: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...
Lackó_ 2010.08.19. 16:11:15
A sztori az, hogy dobd ki az összes konyhai robotgépedet, mert ez a "csoda" mindent helyettesíteni tud, el sem kell pakolni, hiszen diszkréten megfér a konyhapulton, és egyébként is NÉLKÜLÖZHETETLEN a napi sütés-főzés során. Saját magát elmosogatja (egyébként tényleg!), és az ára csak most, csak itt 70eFt (ez 3 éve volt). Nem volt nálunk ennyi, így aztán nem vettünk, pedig sorba se kellett volna állni:)
Bejegyzés: Házi majonéz
Yato Squaw 2010.08.19. 09:03:46
Bejegyzés: Házi majonéz
PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2010.08.18. 21:13:46
Bejegyzés: Házi majonéz
Yato Squaw 2010.08.18. 16:36:44
Itt egy egyperces majonéz arra az esetre, ha nincs kéznél az "erős kéz". Érdekessége, hogy egész tojásból készül.
Bejegyzés: Házi majonéz