HTML

Recept Izék

Amúgy honlapokat készítünk, de itt most főzünk és fotózunk. Mert azt is szeretjük. Receptek egészen egyszerűen leírva, fotók pont úgy, ahogy a fényképező látta, retusálás nélkül.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Friss topikok

Utolsó kommentek:

takacsveca93 2019.06.08. 23:11:26

Telepakoltam még chillivel meg raktam bele jalapeno paprikát is, mert mindennél jobban szeretem az igazán csípős ételeket, mindent úgy fogyasztok. Megnéztem alapanyagokat neten, mennyibe kerülnek különböző helyeken www.ujsagomat.hu/aldi/

Bejegyzés: Csípős-fokhagymás csirkemell szeletek

KaGoTT 2017.04.21. 10:10:42

Én is kipróbáltam. az eredmény hibátlan, bár némiképp módosítottam:
1.: Nem mostam meg a rizst (bocsi annyira stresszeltem hogy kimaradt)
2.: Nem a felöntés után hanem már a pirítás féltávjánál sóztam
3.: Nem forróvizet hanem húsleves alaplevet használtam

TIPPEK:
1. Mikor felöntöd a rizst a vízzel vigyázz mert fröcsög könnyen leforrázhatod magad! (saját tapasztalat)

2. Ha a tíz perc pihenő után még mindig keménynek érzed a rizst akkor fedő vissza és várj egy kicsit.

Bejegyzés: Pergős rizs - házilag, nem zacskóból!

SoothsayerBM 2014.02.20. 10:05:02

Én mindent el tudok rontani! Na ezt nem sikerült...igaz a konyha összes megfogható kallantyú-foggantyúját összeragacsoltam vele, de a végeredmény kiváló lett!

Bejegyzés: Vajas keksz házilag avagy linzer nagyanyáink receptje szerint

Alonso Mosley 2013.02.02. 16:48:17

Még annyi, hogy én csipetnyit módosítottam rajta és 2-3 ek kókuszreszeléket is szoktam hozzáadni, amitől szerintem még jobb lesz.

Bejegyzés: Vajas keksz házilag avagy linzer nagyanyáink receptje szerint

Alonso Mosley 2013.02.02. 16:44:45

Cső, nagyon jó recept! Én konyhai antitálentumnak számító, kétbalkezes férfiként is simán összedobtam már nemegyszer, mivel nekem is egyik nagy kedvencem a dán vajas süti. Család is kedveli. Egy szóval köszi!

Bejegyzés: Vajas keksz házilag avagy linzer nagyanyáink receptje szerint

Nomina 2012.08.20. 15:16:34

Köszönöm! Fini lett!
Édesítőszerrel csináltam és így is tökéletes.
A kinyújtást/szaggatást úgy helyettesítettem, hogy kis golyókat formáztam a kész tésztából és a tenyerem között kilapítottam őket:)

Bejegyzés: Vajas keksz házilag avagy linzer nagyanyáink receptje szerint

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2012.08.02. 12:01:52

@krxx: javítottam a leírásban! A vizet és a tejet EGYÜTT forralod fel. A víz azért kell, mert különben a rizs nem tud elég folyadékot magába szívni ahhoz, hogy puha legyen. Értelemszerűen minél hígabb a tej, minél jobban vizezik, annál kevesebb vizet kell hozzáadni, viszont a végeredmény annál kevésbé lesz krémes, tejszínszerű.

Ha rizibizit vagy pergős rizst akarsz csinálni, azt itt írtam le:
receptizek.blog.hu/2010/08/01/pergos_rizs_hazilag_nem_zacskobol

Bejegyzés: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...

krxx 2012.08.01. 23:08:18

mit kell csinalni a tejjel? kulon edenyben forralom a vizet meg a tejet egyszerre? es aztan? ebbol rizibizi lesz a vegen.

Bejegyzés: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2011.10.15. 15:14:04

@Doridia: hú, ez nehéz kérdés így 1 év távlatából.:)) Azért nehéz, mert több alkalmas reszelőnk is van, az egyik a nokedliszaggatós változat. Aztán van egy olyan narancssárga tökgyalu, amit régen sokat reklámoztak a teleshopban, és van egy tekerős Moulinex is. Emlékeim szerint a sima nokedliszaggatós reszelő játszott. Talán az lehetett a probléma, hogy nem volt elég friss a patisszonod? Mert ha harsogósan friss, akkor szebben gyalulható. Ezt meg akkor szedtük le.

Bejegyzés: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca

Doridia 2011.09.05. 20:09:09

Meg szeretném kérdezni, hogy mivel reszelted le a patiszont, mert én nokedliszaggatón reszeltem le de nem lett ilyen szép mint a tiéd.
Köszönöm szépen a válaszod előre is.

Bejegyzés: Csillagtök tócsni avagy a patisszon új arca

Viba 2011.07.26. 19:28:30

Bocs bögrés emberke, de csak megjegyzem a kávés az csésze a teás a bögre! ha neked van kávés bögréd,akkor nem kizárt, hogy az akkora, mint egy teás, csak te nevezted ki kávésnak, de tudod mit? Az 1 bögre az pontosan 987 rizs szemecske főző B rizsből, aminek hossza 0,9cm átmérője 0,3 cm. :P :DDD

Bejegyzés: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2011.07.12. 12:25:29

Néhány tisztázás azoknak, akik nem értik:
1. A bögre az bögre. Ha bemegyünk a Teszkóba, odamegyünk a bögrés tüskefalhoz (így híjják), az összes típusú bögréről méretet veszünk, majd a méretekről megrajzoljuk a normál eloszlás haranggörbéjét, azt fogjuk látni, hogy a magyar bögre az a 3 deci környékén létezik.
2. A tejet és az 1 deci vizet együtt tesszük fel forrni, szerintem ez kiderült. A hozzávalókban 1-2 deci víz van írva, ott a magyarázat, hogy az 1 deciből mikor lesz 2 deci.

A főzés - bár látszólag sztenderd alapanyagokból történik - mégsem tekinthető egzakt tudománynak. Ennek az az egyszerű oka van, hogy élő anyagból dolgozik, nincs két egyforma rizs és nincs két egyforma 3,5%-os tej. Aki ehhez nem tud alkalmazkodni menet közben, az egészen biztosan harakirit / szeppukut fog elkövetni, így még egy tejberizsbe se kezdjen bele! Életveszélyes!

Aki azt hitte volna, hogy Stahl Judit blogjára tévedt, és jól bevilágított fázisfotókat, huszonnégyszer leírt receptet talál itt, az téved. Ez NEM az.

Bejegyzés: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2011.07.12. 12:14:07

Azért szép a világ, mert vannak benne olyanok is, mint hangszoros és karatekutya... Csak azt nem értem, hogy akik ilyen bőszen tudnak kritizálni, hogy rossz a leírás, azok hogy kerültek ide, egy ilyen prosztó recepthez, mint a tejberizs???? Az ilyeneknek a Csülök pékné módra és a Franciásan sült részeges csirke fokhagyma öntettel c. receptnél kéne kötözködniük...

Bejegyzés: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...

turmalin 2011.03.27. 10:47:08

Tejberizs receptem:
1/2 bögre víz a lábasba, bele 1 bögre válogatott, megmosott nem hosszú szemű,/lehetőleg ARBORIO vagy paraboiled rizs/.
Egy csipet só, legfeljebb közepes lángon kevergetjük és megvárjuk míg a rizs magába szívja a vizet.
Aztán jön rá 2 bögre tej /lehetőleg jó minőségű! - nálunk van tehenészet, onnan veszem, de hát tudom,hogy ez ritka dolog/.
Ha szépen gyenge lángon ezt beszívta a rizs,-sokat keverni nem kell - akkor jön a cukor, egy kis vanília/ vagy vaníliával ízesített porcukor vagy ennek híján van.aroma vagy van.cukor/.
Ha a rizs túl száraz, régi volt, akkor lehet,hogy folyadékkal pótolni kell, tej vagy kis víz.
Jó étvágyat!

Bejegyzés: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...

karatekutya 2010.10.03. 13:40:42

Általában a recepteket pongyolán fogalmazzák meg, mert aki írja, az azt gondolja a majdani olvasóról, hogy az ugyanúgy tud főzni, mint a recept írója. Ez persze baromság, mert akkor minek olvasna recepteket.
Viszont egy receptet - tudatosan - azoknak írva akik elronthatnak valamit, illenék kicsit precízebb lenni.
"1 bögre rizs" - oszt mekkora bögre? Van kávésbögrém, meg van teásbögrém. Ilyen definícióval statisztika vizsgáról kirúgtak volna.

"Közben feltesszük a tejet és a vizet forrni." - Egyszerre? Összeöntve? Főleg a következő mondattal összeolvasva lesz izgalmas...

"Először 1 deci vízzel próbálkozzunk." - Hmm? Először akkor mégiscsak a vizet kell felforralni, és aztán a tejet beönteni?

A jó recep nem az első főzés emlékezetből történő részletektől mentes leírása, hanem a harmadik, negyedik vagy sokadik, megismételt és sikeres főzés alapos dokumentációja, részletekbe menően úgy, hogy még a hülyegyerekek is el tudják készíteni. Az egyes fázisról fényképek készítése további plusz pont.

Bejegyzés: Tejberizs - mert ezt is jól el lehet ám rontani...

Lackó_ 2010.08.19. 16:11:15

Egyszer végig szájtátiztunk PikPokkal egy bemutatót valami Foodapest kiállításon. A fickó egy pult mögött sürgött-forgott és ezzel a ketyerével (nevezzük BAMIX-nek) összekevert mindent amit össze lehet keverni egy konyhában. Ezt a majonézes trükköt is előadta. Az iszonyat fordulatszám miatt valóban ez történik az olajjal, talán még a csapvizből is kemény habot verne...
A sztori az, hogy dobd ki az összes konyhai robotgépedet, mert ez a "csoda" mindent helyettesíteni tud, el sem kell pakolni, hiszen diszkréten megfér a konyhapulton, és egyébként is NÉLKÜLÖZHETETLEN a napi sütés-főzés során. Saját magát elmosogatja (egyébként tényleg!), és az ára csak most, csak itt 70eFt (ez 3 éve volt). Nem volt nálunk ennyi, így aztán nem vettünk, pedig sorba se kellett volna állni:)

Bejegyzés: Házi majonéz

Yato Squaw 2010.08.19. 09:03:46

@PikPok: Azt hittem mezei botmixer ... Azért egyszer megpróbálom, és beszámolok. Akkor is, ha a "visszautat" is végig kell járnom - persze már az erős kézzel. :)

Bejegyzés: Házi majonéz

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2010.08.18. 21:13:46

Hát ja. Csak ha jól tudom, ez a ketyere, ami tekeri, olyan 50 ezerbe kerül. Vagy még több. Azt hiszem, valami svájci csoda. Inkább az erős kézre hajtok!:)))

Bejegyzés: Házi majonéz

Yato Squaw 2010.08.18. 16:36:44

www.youtube.com/watch?v=SoxLwjcBNV4

Itt egy egyperces majonéz arra az esetre, ha nincs kéznél az "erős kéz". Érdekessége, hogy egész tojásból készül.

Bejegyzés: Házi majonéz
süti beállítások módosítása