HTML

Recept Izék

Amúgy honlapokat készítünk, de itt most főzünk és fotózunk. Mert azt is szeretjük. Receptek egészen egyszerűen leírva, fotók pont úgy, ahogy a fényképező látta, retusálás nélkül.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Friss topikok

A pizza története, valamint miért olyan a pizza margherita, amilyen?

2011.11.10. 11:48 PikPok

Már az ókori etruszkok is készítettek lapos, vékony és kerek kenyereket. A reneszánsz idején a pizza volt a "szegények tányérja", amelyet az étkezés végén elfogyasztottak. Amikor a paradicsom megérkezett Amerikából, az ételek is változatosabbak lettek vele.

 
Margherita di Savoia királynő nevéhez kötődik a pizza történetének következő fejezete. A királyné 1899-ben egy nápolyi nyaralás alkalmával ki akarta próbálni a pizzát, így Raffaele Esposito, híres nápolyi pizzakészítő elkészített számára 3 féle pizzát, amelyek közül az, amely a királynénak leginkább ízlett, később a Pizza Margherita nevet kapta. A pizza három színű összetevőket tartalmaz, vagyis : a piros paradicsom, a fehér mozzarella és a zöld bazsalikom adják eme híres pizza jól ismert színeit éppúgy, mint az olasz trikolort.
 
Ahány ház, annyiféle pizza. Még Olaszország egyes régiói között is különbségek vannak a pizza ekészítésének módjában. Egyes helyeken a vastagtésztás változat a kedveltebb, amelynek tésztája puha és magasra kel meg a kelesztés és sütés alatt, míg más helyeken a vékony tésztából készült változatot illetik a "valódi pizza" névvel.

Szólj hozzá!

Címkék: pizza

A bejegyzés trackback címe:

https://receptizek.blog.hu/api/trackback/id/tr483357932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása