HTML

Recept Izék

Amúgy honlapokat készítünk, de itt most főzünk és fotózunk. Mert azt is szeretjük. Receptek egészen egyszerűen leírva, fotók pont úgy, ahogy a fényképező látta, retusálás nélkül.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Friss topikok

Házi májkrém - csúnya, de isteni

2011.04.26. 16:34 PikPok

Minden bizonnyal sokakat tölt el szent borzongással, amikor elolvassák egy-egy májkrémes konzerven az Összetevők című izgalmas és rejtélyes fejezetet. Az "ipari szalonna" lassan már a múlté, mostmár csak valami MSG vagy hasonló rövidítést írnak rá, amiről sejthetjük, hogy minden, csak nem máj...

Jelentem, sokkal finomabb, és még azt is megkockáztatom, hogy olcsóbb a házi változat elkészítése, és nem is tart olyan sokáig.

  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 közepes fej hagyma
  • sok majoranna
  • 1 keménytojás
  • tejföl
  • vaj
  • bors, só

A hagymát megdinszteljük, majd rátesszük a májat, több helyen bevagdosva, esetleg ha valaki úgy jobban kedveli, csíkokra vágva. Megsütjük. Közben megfőzzük a tojást. 

Amikor kihűltek, aprítógépbe tesszük, és pépesre trutymákoljuk a májat is és a tojást is. Utána egy tálban elkezdjük keverni. Adunk hozzá vajat, kevés tejfölt, illetve sózzuk, borsozzuk.

Figyelem! A májat nem a sütés előtt vagy közben sózzuk, szigorúan utána!

Ne lepődjünk meg egy percig se, messze nem olyan színe lesz, mint a bolti májkrémeknek. Nem lesz olyan szép világos, nem fogjuk látni benne a majoranna darabkákat, bár a tojással és a tejföllel nyilván világosodik. Kóstoljuk meg, és egészen határozott MÁJ-ÍZT fogunk érezni.

Akinek ez így sok, az aprítson bele ipari szalonnát, nyesedéket, csirkebőrt megfőzve, és bármit, amit még a konyhában talál.

Szólj hozzá!

Címkék: házi csirkemáj májkrém

A bejegyzés trackback címe:

https://receptizek.blog.hu/api/trackback/id/tr842823458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása