HTML

Recept Izék

Amúgy honlapokat készítünk, de itt most főzünk és fotózunk. Mert azt is szeretjük. Receptek egészen egyszerűen leírva, fotók pont úgy, ahogy a fényképező látta, retusálás nélkül.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Friss topikok

Karfiolpörkölt avagy hamis velő

2010.08.06. 14:33 PikPok

A zöldségek nagy része izgalmas ízt kap, ha pörkölt-szerűen készítjük el őket. Ilyen a karfiol is, ami csak egy picivel bonyolultabb, mint ha az ember rántottát sütne.

1. Pörköltalapot készítünk. Ehhez apróra vágunk egy közepes fej hagymát, és zsíron vagy olajon megdinszteljük. Vagyis alacsony lángon pirítgatjuk, amíg a kis hagymadarabkák szélén nem látjuk, hogy ott már nem nyers, hanem megpirult.

2. Levesszük a gázról és egy kis idő után pirospaprikát adunk hozzá.

3. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és rádobjuk a pörköltalapra. Ilyenkor lehet hozzátenni még egy fél paradicsomot, egy-két szelet zöldpaprikát, ha akad a hűtőben. Megsózzuk, borsozzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje a karfiolt.

4. Fedő alatt puhára főzzük. (Kóstolgatjuk, villával szurkáljuk, igény esetén újra vizet teszünk rá, stb.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Személyenként 1 tojást felverünk egy tálban, felnyomjuk teljes erőre a gázt és ráöntjük a karfiolra a tojást. 

Gyakorlatilag kész is.

Hibaelhárítás: a legnagyobb hiba, amit véthetünk, az az, hogy a pirospaprikát a még túl forró hagymás zsírra tesszük, ezért megég és megkeseredik. Dobhatjuk ki.

Szólj hozzá!

Címkék: karfiol hamisvelő karfiol pörkölt zöldség pörkölt

A bejegyzés trackback címe:

https://receptizek.blog.hu/api/trackback/id/tr302195838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása